Hondenfotografie

Honden zijn geweldige dieren om te fotograferen.
Het is altijd een uitdaging, soms werken ze mee maar soms ook niet. Geduld is dan ook wel een vereiste voor een hondenfotograaf.

Op het moment dat het niet lukt, kijk ik altijd of er een reden is waarom ze niet meewerken. Is het omdat ze nog jong zijn en de omgeving veel interessanter is? Is het toch te warm of te vermoeiend geweest?
Ik ga de hond in elk geval niet dwingen, dat gaat tegen m’n gevoel in en de foto’s worden er ook niet beter op.

Puppy’s, pubers en herplaatsers hebben vaak een korte spanningsboog en zijn snel afgeleid. Ik kies dan vaak voor spontane foto’s. Laat de hond lekker zijn of haar ding doen en ik probeer er zoveel mogelijk van vast te leggen.

Lukt het echt niet, om wat voor reden dan ook, dan stoppen we.
De hond staat namelijk altijd op nummer 1.

Natuurlijk heb ik zelf ook een hond.
Nora is een Duitse Herder en als herplaatser van 14 maanden oud bij ons gekomen.
Haar fotograferen is met recht een uitdaging te noemen maar met veel geduld is dit gewoon gelukt.

Fotoshoots

Voor een fotoshoot is het geen vereiste dat je hond los kan. Het is natuurlijk wel fijner als het wel kan. Gebruik dan bij voorkeur een mooie halsband en een dunne lijn (kun je desgewenst van me lenen). Die dunne lijn kan later in de nabewerking weggewerkt worden. Nadat de foto’s bewerkt zijn, krijg je een link en wachtwoord toegestuurd van je persoonlijke online album. Hier kun je een keuze maken uit de door mij geselecteerde foto’s. Je geeft aan welke foto’s je wil ontvangen en deze krijg je via WeTransfer toegestuurd. Extra foto’s worden geleverd na betaling.

De gekozen foto’s krijg je ook op lage resolutie en deze worden voorzien van mijn logo en mogen op je eigen sociale media worden gebruikt. Het is niet toegestaan mijn logo te verwijderen en/of gebruik te maken van allerlei filters. De foto’s op hoge resolutie zijn geschikt om af te drukken en zijn enkel voor eigen gebruik (tenzij schriftelijk anders is overeengekomen).

Fotografie is voor mij een hobby, ik hoef er niet van te leven. Op die manier blijft het leuk en wordt het geen verplichting (geen werk = geen inkomsten). Echter wil dat niet zeggen dat ik een fotoshoot gratis doe. Uiteraard zijn er uitzonderingen, portfolioshoots zijn namelijk wel gratis.
IK vraag JOU = gratis | JIJ vraagt MIJ = betaald

Tarieven
Fotoshoot hond € 50,00
– exclusief kilometervergoeding *
– locatie naar keuze
– inclusief 3 digitale foto’s naar keuze op hoge resolutie
– persoonlijke keuzegalerij
– de gekozen foto’s krijgt u ook op webformaat voorzien van logo voor gebruik op sociale media

*Kilometervergoeding
€ 0,25 per gereden kilometer, zowel heen als terug vanaf postcode 4873LH, berekend via de ANWB routeplanner. Binnen Etten-Leur reken ik geen kilometervergoeding.

Extra foto’s bestellen
Wilt u meer foto’s dan bij het pakket inbegrepen zitten?
Tegen een meerprijs kunt u extra foto’s afnemen.
1 t/m 5 extra digitale bestanden € 10,00 per bestand
6 t/m 10 extra digitale bestanden € 7,50 per bestand
Meer dan 10 extra digitale bestanden € 5,00 per bestand

Betalingen
De fotoshoot dient vooraf betaald te worden via een betaalverzoek (ik accepteer geen contante betalingen). Nabestellingen worden uiteraard achteraf in rekening gebracht.

Portfolioshoot
De shoot is gratis, ik benader zelf mijn modellen. Je kunt je hier dus NIET op voorhand voor aanmelden. Als dank voor je hulp krijg je van mij 3 foto’s webformaat voorzien van logo voor gebruik op sociale media. Wil je meer foto’s? Dat kan, je kunt ze bijbestellen tegen gereduceerd tarief:
1 t/m 5 extra digitale bestanden € 5,00 per bestand
6 t/m 10 extra digitale bestanden € 3,75 per bestand
Meer dan 10 extra digitale bestanden € 2,50 per bestand
Deze foto’s ontvang je uiteraard op hoge resolutie en krijg je ze ook nog eens op webformaat voorzien van logo voor gebruik op sociale media.

Mijn algemene voorwaarden met betrekking tot hondenfotografie vindt u hier:
https://nicoledevriesfotografie.nl/over-mij-2/algemene-voorwaarden/

Reacties zijn gesloten.